2007-06-01

Lyrinis nukrypimas

Aš lengvai prisiimu atsakomybę, nes aš jos nejaučiu.
(LSE(Štirlicas))

6 komentarai:

Katke rašė...

Aha, tipiskas juodalogikio pasakymas. :))))))

Anonimiškas rašė...

Kazkoks isplestas is konteksto teiginys.

Astra rašė...

Nezinau, ar cia buvo teiginys, tiesiog nuskambejo tokia mintis ir manau butent sitie zodziai gana neblogai atspindi tipinius niuansus. O ir pati fraze savaime idomiai skamba :D

Laimonas rašė...

Gerbiami biciuliai: prisiminkime socionikos ABC: LSE tai ekstravertas.
Ekstravertas mielai prisiima atsakomybe, intravertas to vengia bet prisiima pareigas. Tai dalis pozymiu, pagal kuriuos mes galime nustatyti intraversijos ekstraversijos pasireiskimus zmogaus asmenybeje.
Stirlicas nesutiks su tokia pasauleziura, nes jis ekstravertas,
(jeigu tai is tiesu LSE "Stirlicas") Taciau toks teiginys patinka bet kuriam intravertui, kuriu egzistuoja remiantis socionikos teorija viso 8 tipai. Sitai seka is intertipiniu santykiu teorijos- pirmosios socionikos knygos

Astra rašė...

"Ekstravertas mielai prisiima atsakomybe, intravertas to vengia bet prisiima pareigas.
Tai dalis pozymiu, pagal kuriuos mes galime nustatyti intraversijos ekstraversijos pasireiskimus zmogaus asmenybeje."
Gal isorišoriškai ir galima pagal kažka nustatinėti tipus, bet man idomiau pasiknaisioti giliau. Vat būtent kodėl teigiama, kad ekstravertas mielai prisiima atsakomybe? Žinau vieną, intravertas, jei jau prisiima už kažka atsakomybę, jis visu savo kūnu, organizmu, emocijomis, jausmais jaučiasi atsakingas - jam tai didžiulė našta. Būtent dėl naštos svorio jis vengia prisiimti atsakomybę. Kadangi ekstravertas labiau linkęs "auklėti" kitus, tai ir atsakomybės naštą jis tarsi prisiima ne sau, bet paskirsto kitiems. Loginė išvada, kai neprisiimi (neišgyveni) atsakomybės pats, kurkas lengviau ją prisiimti.
Dėl tų pareigų prisiemimo. Manau čia kita medalio pusė, kadangi jauti stiprų atsakomybės jausma automatiškai privalai atlikti pareigas. Aišku, dar veikia žmogiškasis faktorius, jo asmeninė patirtis, ar auklėjimas, bet apibendrinus būtų maždaug taip.

Anonimiškas rašė...

Mane irgi seniai domina atsakomybė/pareigos niuansai... Mano nuomone atsakomybė tikrai labiau būdinga ekstravertams. Ir netiesa, kad jie neišgyvena "TO" jausmo. Tik... ekstravertai ne tiek laikosi instrukcijos raidės (t.y. pareigų), o gal labiau linkę keisti tas instrukcijas, jeigu jos neatitinka situacijos. Išlaikoma atsakomybė už visą reikalą, jo sėkmę ir pan. Bet gali būti nesilaikoma pareigų - nurodymų, instrukcijų (nes sustabarėjęs jų laikymasis gali vesti į viso reikalo žlugimą).
Aš matau skirtumą tarp atsakomybės už galutinį rezultatą ir paraidinio pareigų vykdymo.