2007-05-21

Lyrinis nukrypimas

Joks protingas žmogus nedaro nesažiningų dalykų, nes tai neprotinga.
(LIE(Džekas))

9 komentarai:

Unknown rašė...

Jei saziningas zmogus tai dar nereiskia, kad jis protingas ir atvirksciai jei jis yra protingas tai dar nereiskia, kad jis saziningas :)

Katke rašė...

Protingumas apima daug sriciu, todel saziningumas rodo dalini protinguma. Bet aisku ir protingiems nepavyksta isvengti klaidu, tad visko buna, bet man regis protingi greiciau mokosi, jei nei is kitu, tai bent is savo klaidu. ;)

Astra rašė...

Klaidos klaidomis, bet protas ir sazine tarsi dvi atskiros stovyklos.
Gali zmogus buti perdem saziningas, netgi visuomenes nesuprastas ir tureti priklijuota kvailio etikete, lygiai taip pat gali buti toks protingas zmogus, kad jo nesaziningumo niekas neuzseks. Neprotinga buti tik kvailai nesaziningu.
Ir dar toks svarbus niuansas kas ka vadina protu, kas ka sazine, kiekvieno zmogaus ir tipo sazines ir proto suvokimas gali tureti skirtingas interpretacijas, bet proto ir sazines plakimas i viena - nesamone, zinoma, galima isvedzioti sasaju, kaip tarp savoku grazus ir simapiskas, jautrus ir verksnys, apsvaiges ir girtas ir t.t. bet tai ne tas pats.

Katke rašė...

Ne gali tureti skirtingas interpretacijas, bet ir turi! Juk tipas tai ne kas kita, kaip filtravimo sistema, taigi kiekvienas, absoliuciai kiekvienas reiskinys, savoka, veiksmas kiekvieno tipo yra perfiltruojamas skirtingai- taip yra ir taip turi buti...

demer rašė...

Itariu tas dzekas, kuris taip pasake turejo mintyje "ismintingas" vietoj "protingas " ;)))

Anonimiškas rašė...

Astra megsta iskreipti logiku minti, pagauna netiksliai isreiksta, islupa is konteksto ir tirazuoja, as irgi manau, kad dzekas pasakes "protingas" ir turejo omenyje "ismintingas" taip kaip mes sia savoka suprantame, juk ismintingas visad buna protingas, bet ne atvirksciai.

Astra rašė...

Ne, as nieko nekraipau, cituoju pazodziui. O citatos visada buna isluptos is teksto, kaip ir gyvenimo epizodu fragmentai is pacio gyvenimo.
Galima metytis kaltinimais iki visisko uzsimetymo, kad kazkas iskreipia zodzius suprasdamas savaip. Ir nieko cia nuostabaus. Tame ir sarmas, kur vienam viskas aisku ir suprantama, kitam dar neatrasta zeme.
"as irgi manau, kad dzekas pasakes "protingas" ir turejo omenyje "ismintingas" taip kaip mes sia savoka suprantame, juk ismintingas visad buna protingas, bet ne atvirksciai. "
Va, butent, kad nebutinai atvirksiai, protingas, tai jau nesuprasi savaime, kad jau ir ismintingas, ir dar kazkas tai turejo minty.
Ir dar labai idomus momentas, butent logikai priima zodzius tiesiogiai, reiktu daryti isvada, kad ir kalba tiksliai ka galvoja. kad etikas butu netaip issireiskes - nieko nuostabaus.
Velgi, vat cia ir slypi sarmas ir jo pastebejimas, kad dazniausiai ka pasako etikai, logikui buna juokinga, o ka logikai etikui linksma.

Anonimiškas rašė...

protas ir saziningumas nelabai susije dalykai; yra pilna protingu, kurie elgiasi nesazhiningai, ir taip elgdamiesi tikrai negalvoja, kad taip daryti yra "neprotinga";protingas savanaudis, siekdamas savo tikslo, turbut kaip tik isivaizduos, kad jis labai protingai elgiasi, siekdamas savu tikslu, o su sazhine tiesiog susitars:)

Astra rašė...

Taip. Protas ir sazine du skirtingi pakeliaiviai, jie gali eiti kartu, bet gali buti ir visiskai nesuderinama ju bendra kelione.