2007-05-19

Elementai vaizdiskai :))

Padariau paveiksliukus is to pacio vaizdo taip, kaip manau esant katras tai elementas fiksuoja vaizdinius. Ne tipas, bet elementas. Sakykim: etika spinduliuoja jausma, emocija; intuicija uzgriebia vaizdini, galimybes; logika uzfiksuoja objekta, struktura; sensorika pastebi forma, spalva ir tikslias detales.
Jei sudejus etika su intuicija labai jau priplaukes vaizdas matosi :))))
Etika su sensorika - labai jau spalvotas :)))
Logika su sensorika - labai tikslus :))
O logika su intuicija - nesamone :DDDDD

6 komentarai:

Katke rašė...

Tai logikai intuityvai mato nesamones???? :)))))

demer rašė...

Tai gal, logika su intuicija gautusi koks nors avangardas ? ;))) Daugumai avangardas ir yra nesmone ;))
Man labai idomu ir grazu tie pasveiksliukai :)))
O ar gautusi panasiai pavaizduoti extra/intra ???

Astra rašė...

Aciu Demerwitch, uz komplimenta. :)Daugmaz taikiau i vaizduote, kartais info geriau nugula, kai vaizdiskai pasivaizduoji. :))
As del tu loginiu+intuitu pajuokavau. :P Jie pasauli ir fiksuoja objektais, sistemom, strukturom. Uzfiksuoja esmini objekta rysyje su apibendrinimu, galimybem, fantazija, teorija (intuicija). Mano vaizdinyje jie butent ir yra tokie, kaip sudejus abu paveiksliukus - logika+intuicija.
Del ekstr/intaversijos reiktu dar pafantazuoti. Esminis skirtumas jau sukasi galvoje, tik dabar reikia sugalvoti kuo tikslesne israiskos vizija.

Katke rašė...

Idomu... :)))

JOLSA rašė...

Man atrodo, kad intuicija yra daug tikslesnis dalykas už logiką... Tik žinoma, „civilizuodamiesi“ žmonės intuiciją beveik prarado. O istoriniuose šaltiniuose galima rasti pavyzdžių, kad kažkada ji buvo net tikslesnė už logiką.

Astra rašė...

Intuicija yra priešingybė sensorikai. Sensorika tarsi būtų nuoseklus tikslus skanavimas čia ir dabar, o intuicija tarsi bendras vaizdas keliaujantis laiku.
Logika - tai mastymo procesas, kuris remiasi kažkokiais tai dėsniais, ar logine seka, etika - tai suvokimo, supratimo, perpratimo, pagavumo "mechanizmas".
Logika niekada nebus pliešprieša intuicijai. Intuicija gali eiti sykiu su logika, arba etika.
Visa tai aiškinau jei remtumėmės socionika, t.y. žmogaus mastymo tarsi "formule".
Jei apskritai kalbėtume apie intuicija, o jei dar moteriška ;) ir "vyrišką" logika, tai tikrai čia būtų galima ir pasiginčyti katras tikslesnis reikalas ;))

Dažni atvejai būna ir tokie, ypač pas etikus intuityvus, kai jie nujaučia, ar tiesiog "žino" galimų ivykių seką, o dažniausiai nemoka logiškai t.y. nuosekliai aiškai išdėstyti minčių, o logikai ir dar sensorikai, kurie puikiai nuosekliai masto, bet "nekeliauja laiku" nepramato, nežvelgia įvykių susikerta. Vat tokiais momentais ir išlenda tarsi prišprieša intuicijos su logika.
Dievas padalino visiems po lygiai, tik ne visiems tą patį, jei turi kžką stipraus, turėsi kažka silpno ir atvirkščiai. :))