2007-05-17

Kodel etiniai vis kabinejasi prie loginiu?

... ir priekaistauja, kokie sie durneliai-nesupratingi ir pan., o loginiai prie etiniu nesikabineja, kad jie ko nors nesupranta ? (cia turiu mintyje ne kaip gyvenime buna, o butent socionikos diskusijas)

Cia tarsi atsigrojimas uz gyvenimiskas nuoskaudas. Nes etikai daznai realiame gyvenime patiria "durninimo" pojuti, logikos kritika, nuomones sudirbima, poziurio paniekinima, "kabinejimasi" prie ju tikrai, kartais sveikam protui tarsi priestaraujanciu veiksmu. Jie pasipriesinti tarsi bejegiai, bet viskas nugula i sirdi, ar i pasamone. Veliau vienokia ar kitokia forma vistiek islenda. O kai pasitaiko proga vardina logiku trukumus.
Etiko nuomones, jei jis pasisako is savo silpnuju funkciju, kritikavimas tapatinamas su asmens kritika. Etikas cia turi mokytis ir askirti siuos dalykus, bet jau nuo tarptipinio santykio priklauso kiek jis to gali ismokti vieno ar kito zmogaus atzvilgiu (t.y. nereaguoti per jautriai i kritika).

4 komentarai:

demer rašė...

Ar tai reiskia, kad gaunasi uzburtas ratas ?

Astra rašė...

Turbut taip ir reikstu. Bet velgi, svarbu kaip i viska paziuresi. Gali viskas transformuotis i atradimo dziaugsma.

demer rašė...

Uz atradimus irgi reikia moket, kad ir praradimais.

Astra rašė...

Na taip. Zmogus plesdamas savo akirati taip pat praranda, dazniausiai patogu sabloniska mastyma vienoje ar kitoje srityje.